Expose yourself to photography.. (:

Despre mine..

Nume? Amăriuţei Ştefan

Vârsta?Timpul trece.. dar exist din 16-02-’93

Locaţie? Vînatori Neamţ,  jud. Neamţ

Ocupaţie? Fotograf,  dar şi cameraman..

De ce? Pentru că îmi place , dar şi pentru bani

Ce folosesc? Canon EOS 40D + Tamron  17-50mm f/2.8 + Canon SpeedLite 430EX || Sony HDR-FX1000e

Cum dai de mine? Vizualizează pagina de  „Contact” .

Te mai interesează ceva, sau vrei o şedintă foto..  nu ezita să mă contactezi 😉

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Ziua nunţii este o zi specială, pentru pregătirea căreia aţi investit o mulţime de bani si timp. Si nu v-ati zgarcit la banii lautarilor , la banii dati pe aranjamente florale si huse ( care tin pana a doua zi ) , nu v-ati zgarcit la banii dati pe machiaj si pe rochie ( e si firesc , in ziua nuntii totul trebuie sa arate perfect )

De multe ori insa , alegerea unui fotograf pentru nuntă este considerată ceva opţional si lipsită de importanţă.Iluzia aceasta tine exact până dupa nuntă, cand veţi privi fotografiile si va fi prea târziu.

Fără intenţia de a dori să par că le stiu pe toate, iată in continuare câteva sfaturi pentru alegerea fotografului pentru nuntă:

1. Apelaţi la oameni cu experienta. Mulţi posesori de aparate de fotografiat au impresia că pot realiza fotografii de nuntă. Este adevărat că mulţi dintre ei, cu puţin noroc, pot obţine câteva fotografii foarte reuşite, alte câteva reuşite iar marea majoritate mediocre sau de calitate slabă. Dacă vă bazaţi pe noroc pentru realizarea albumului de nuntă, este decizia voastră.

2. Asiguraţi-vă că veţi avea fotografii de calitate din care să nu lipsească nici un moment cu adevărat important. Cereţi fotografului să vă arate imagini de la o nunta completă, nu numai o selecţie cu cele mai reuşite fotografii. Sunt mulţi fotografi de nuntă care se multumesc sa descarce imaginile pe calculator dupa care le transpun pe un DVD pe care vi-l livrează ca şi produs finit. Intre aceste imagini vor fi multe dubluri sau chiar tripluri, persoane cu ochii inchişi, imagini cu grave greşeli de încadrare, cadre sub sau supra expuse si aşa mai departe.

3. Asiguraţi-vă că fotografiile prezentate sunt realizate chiar de fotograful cu care discutaţi, să nu aveţi surpriza că la livrarea lucrării ceea ce primiţi să difere tehnic si artistic cu ce aţi văzut in portofoliu. Cereţi-i să vă artate si cîteva imagini neprelucrate, aşa cum au fost imedeat dupa fotografiere, eventual o prezentare a câtorva fotografii înainte si după post-procesare.

4. Alocaţi timp suficient pentru fotografii. Nu va amagiti considerand ca , o jumatate de ora va fi suficienta pentru a avea timp de fotografii. Ascultati sfaturile celui pe care il platiti. In mod cert , stie mai mult decat dumneavoastra ce trebuie facut , ca fotografiile sa iasa bine. Iar interesul si motivatia pentru calitate sunt si din partea sa , nu doar din partea dumneavoastra.

5. Stabiliţi clar ce veţi primi pentru banii daţi. Intrebaţi dacă in pachetul foto sunt incluse şi fotografii printate sau doar imagini în format digital, câte fotografii, de ce mărime şi pe ce hârtie, la ce rezoluţie vor fi imaginile digitale, dacă pachetul conţine album sau nu. Discutaţi despre intervalul de timp în care va sta la dispoziţia voastră la nuntă şi la cât timp după nuntă veţi primi albumul foto.

6. Intrebaţi fotograful despre aparatura din dotare. Deşi aparatul foto nu este cel mai important in realizarea fotografiilor de calitate, nu veţi dori ca la nunta voastră fotograful să se prezinte cu un aparat tip box cum are şi unchiul Nelu.

7. Evitaţi „profesioniştii” 2 in 1. Adică acele persoane care pretind că pot să filmeze si să fotografieze o nuntă in acelaşi timp. În timpul nunţii există numeroase momente unice şi irepetabile care trebuie să apară atât pe filmul video cât şi în albumul de fotografii.

Singurele mărturii rămân fotografiile si albumul de nuntă, care să vă reîmprospăteze amintirile frumoase din cea mai importantă zi din viaţa voastră. Mergand pe principiul ” face varul Gigi poze ” , o sa constatati ca , la final , din pacate va veti confrunta cu vorba populara ” ieftin cumperi , ieftin ai .”

[Nicu Ifitimie – fotograf profesionist]

Lasă un comentariu